Συνέντευξη στην ιστοσελίδα new-deal.gr

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ “ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ”

newdeal

Τη περίοδο κρίσης που διανύουμε, τόσο σε επίπεδο μισθών όσο και σε επίπεδο εύρεσης εργασίας, ένα επάγγελμα που φαίνεται ότι δε μένει στάσιμο αλλά εξελίσσεται συνεχώς – όπως λένε και οι άνθρωποι που γνωρίζουν είναι «ζωντανός οργανισμός» – είναι το επάγγελμα του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στο αντικείμενο αυτό . Κρατικές εξετάσεις πιστοποίησης για την άδεια εργασίας , εταιρείες εκπαιδεύσεων διαφόρων αντικειμένων και επιπέδων απέναντι από φαινόμενα απαγωγών, ληστειών και γενικά εγκληματικότητας . Στην αρχή ο εργαζόμενος δεν αμείβεται πολύ, αλλά εξελισσόμενος οι αμοιβές εργασίας είναι σαφώς καλύτερες άλλωστε το επάγγελμα αυτό είναι ένα από τα 10 αναπτυσσόμενα παγκοσμίως & σε περιόδους κρίσεων ( Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας 2013) .

Ζητήσαμε σχετικές πληροφορίες από ένα άνθρωπο που δραστηριοποιείται χρόνια στον χώρο αυτό, ως καθηγητής σεμιναρίων και διευθυντής εκπαίδευσης σε μια καινοτόμο εταιρεία πολλαπλών αντικειμένων εκπαίδευσης, την P.S.T ( PROFESSIONAL SECURITY TRAINING ), το κο Γιώργο Κεραμιδά.

ΕΡ. Πώς είναι τα χρόνια της κρίσης για ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ‘ . Πραγματοποιούνται οι στόχοι σας ?

ΚΕ. Υπάρχει πράγματι αυξανόμενο ενδιαφέρον, από ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών και επαγγελματικων προσόντων. Η χρονιά που πέρασε, το 2013, ήταν δημιουργική και ενδιαφέρουσα και μού έδωσε μεγάλη χαρά όταν είδα συναδέλφους που συμμετείχαν στα σεμινάρια ,συνέδρια ,εκπαιδεύσεις μας να προχωράνε μπροστά σε θέσεις εργασίας καινούργιες η να αναβαθμίζονται στον τομέα τους . Αυτό βέβαια είναι και το ζητούμενο από όλη την προσπάθεια που κάναμε οι συνεργάτες μου και εγώ τα τελευταία χρόνια.

 

ΕΡ.          Αναφέρεστε στους εκπαιδευομένους στα σεμινάρια ως συναδέλφους . Για να τούς κολακέψετε ?

ΚΕ.          Έκφραση αλήθειας είναι .Όλοι συνάδελφοι είμαστε σε αυτό το επάγγελμα από όποια θέση και αν βρισκόμαστε .Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οφείλουμε ο ένας να στηρίζει τον άλλο .Είναι φοβερή η λέξη ΣΥΝ + ΑΔΕΛΦΟΣ και για μένα είναι η ουσία όλων όσων κάνω.

ΕΡ. Ενημερώστε μας για τις δραστηριότητές σας

ΚΕ.         Την χρονιά που πέρασε πραγματοποιήσαμε : 2 συνέδρια επαγγελματιών ασφαλείας – 2 σεμινάρια ενημέρωσης και επιμόρφωσης νέων στελεχών ασφαλείας – 4 εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις μεγάλων Συνοδευτικών ομάδων ασφαλείας επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο       – 2 ημερίδες ενημέρωσης στελεχών ΙΕΠΥΑ και 5 σεμινάρια συνοδευτικής ασφάλειας (στατικής & εποχούμενης ) .

Κάποιες από αυτές τις δράσεις μας έγιναν εκτός Αθήνας, όπως στην Κέρκυρα όπου για πρώτη φορά δουλέψαμε ένα σχέδιο εκπαίδευσης μεταξύ δυο επαγγελματιών του νησιού ο καθένας σε διαφορετικό τομέα – μια Ι.Ε.Π.Υ.Α και μια εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων & καταλυμάτων – όπου συνδυάσαμε τις παροχές της κάθε επιχείρησης προσφέροντας καινούριες αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους επισκέπτες του νησιού αυξάνοντας παράλληλα τον δείκτη Ασφαλείας.

ΕΡ.          Τι συμπεράσματα αποκομίσατε σχετικά με το επίπεδο των συμμετεχόντων.

ΚΕ.          Υπάρχει μεγάλη διάθεση για μάθηση και ενημέρωση από πολλούς εργαζόμενους η υποψήφιους για εργασία στον κλάδο μας . Το κράτος πια έχει ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση μέσω των εξετάσεων του ΚΕΜΕΑ και των μαθημάτων στα ΚΕΚ .

Αυτό όμως αφορά κυρίως το προσωπικό βάσης (security) .Εμείς επικεντρωνόμαστε στο επόμενο σκαλοπάτι που θα δώσει ώθηση στην καριέρα τους .Οι εν δυνάμει επιχειρηματίες αναζητούν στα βιογραφικά επιπλέον προσόντα από τους υποψήφιους Αυτό το κενό έχουμε αποφασίσει εγώ και οι συνεργάτες μου να καλύψουμε με καινοτόμες και αποτελεσματικές εκπαιδεύσεις.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που μάς ωθεί στο παραπάνω βήμα με την δημιουργία νέων αντικειμένων εκπαίδευσης τα οποία είναι αποτέλεσμα προσπάθειας των τελευταίων χρόνων, υστερα από αυστηρή αξιολόγηση,. Οι εκπαιδεύσεις θα χωριστούν σε 3 επίπεδα με διαφορετικές κατευθύνσεις το καθένα αλλά αλυσιδωτά ενωμένα μεταξύ τους : Το πρώτο επίπεδο θα αφορά τους Συνοδούς Ασφαλείας – Το δεύτερο τους Υπεύθυνους Ασφαλείας μιας Συνοδευτικής Ομάδας Ασφαλείας και το τρίτο θα αφορά τους Διευθυντές Ασφαλείας και κατ’ επέκταση τους Συμβούλους Ασφαλείας Επιχειρήσεων. Επίσης θα ενσωματωθεί μια καινούργια καινοτόμα εκπαιδευτική δράση η οποία θα δημιουργήσει νέες προοπτικές

ΕΡ.   Μπορείτε να τα εξηγήσετε λίγο αυτό για τους αμύητους ?

ΚΕ.         Ξεχωριστά από τα τρία επίπεδα εκπαίδευσης που επικεντρώνονται θεωρητικά και πρακτικά στην Ασφάλεια Επισήμων Προσώπων θα ανοίξουμε μια καινούργια πύλη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού δίνοντας την δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να ” επανεφεύρουν τον εαυτό τους “ .

Έχει αποδειχτεί όλα αυτά τα χρόνια που κάνουμε αυτήν την δουλειά από το υψηλότερο σκαλί του βάθρου ότι ακόμα και ένα πλούσιο βιογραφικό δεν εξασφαλίζει μία θέση εργασίας .

Η σημαντικότερη προσφορά είναι μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές εκπαίδευσης να τους ωθήσουμε έξω από τον συνηθισμένο κύκλο γνώσεών τους και δημιουργώντας μια νέα αισθητική να πάρουν οι ίδιοι την ζωή τους στα χέρια τους .Η επένδυση σε αυτό το πρόγραμμα αυτών που μάχονται στην αρένα της εύρεσης εργασίας είναι και αυτή που θα τους δώσει τον μεγαλύτερο τόκο

ΕΡ.          Αυτό ακούγεται πραγματικά ενδιαφέρον.

ΚΕ .         Εκτός από ενδιαφέρον είναι και αποτελεσματικό διότι με   τον τρόπο που γίνεται, δεν αφήνει περιθώρια αποτυχίας .

Τα προγράμματα και οι εκπαιδεύσεις της εταιρίας είναι έτσι διαμορφωμένα για αυτούς που επιθυμούν πραγματικά να κάνουν μια επιτυχημένη καριέρα στον τομέα της Ασφάλειας Οι συνεργάτες μου και εγώ θα τους δείξουμε το ιδανικό μονοπάτι. Αυτοί θα πρέπει μόνο να βαδίσουν. Το καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης

το έχουμε ονομάσει SECURITY COACHING.

Το security coaching είναι μια νέα δραστηριότητα στο πρόγραμμα Εκπαίδευσης της P.S.T. αλλά ουσιαστικά είναι κάτι που κάνουμε χρόνια. Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα απαραίτητο για όλους , ανεξάρτητα το επαγγελματικό επίπεδο που βρίσκεται ο καθένας το οποίο απευθύνεται σε όλους . Σε αυτούς που είναι άνεργοι και δεν γνωρίζουν πώς να σταδιοδρομήσουν ως στελέχη Ασφαλείας, στο Προσωπικό Βάσης (security) που θέλει να ανεβεί επίπεδο και να εργαστεί σε Ομάδες Ασφαλείας Επιχειρηματιών,   σε αυτούς που εργάζονται ως Συνοδοί Ασφαλείας και θέλουν να ανέβουν σε ψηλότερο σκαλί αλλά και να έχουν διάρκεια στην εργασία τους , στους Συνοδούς Ασφαλείας που έχασαν την εργασία τους και δεν γνωρίζουν πως να επαναπροσδιορίσουν     το μέλλον τους ,αλλά και στους security managers οι οποίοι στηρίζονται σε ξύλινα πόδια και αισθάνονται ανασφαλείς, λόγω της εξέλιξης της κοινωνίας προς το συνθετότερο ,από το οποίο προκύπτουν νέες ανάγκες Ασφαλείας.

ΕΡ.          Ακούγεται ενδιαφέρον. Ποιοι είναι οι στόχοι του security coaching ;

ΚΕ.          Εστιάζουμε στην Καθοδήγηση (coaching) και στην Συμβουλευτική (mentoring).Με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο βοηθάμε το ενδιαφερόμενο άτομο να επανεφεύρει τον εαυτό του, να βελτιώσει την ζωή του και να επιτύχει τους επαγγελματικούς του στόχους .Στόχος μας είναι να κυλήσει η ώρα παραγωγικά ,να μπουν προτεραιότητες ,να τεθούν οι στόχοι και να παραμείνει συγκεντρωμένος στους στόχους του. Μαζί δεσμευόμαστε στην δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

ΕΡ.   Από πού εμπνευστήκατε την Δημιουργία του προγράμματος;

ΚΕ.   Προσωπικά ασχολούμαι με το κομμάτι της Ασφάλειας 20 χρόνια. Από το υψηλότερο σκαλί του βάθρου ως Επιχειρησιακός Διευθυντής Ασφαλείας και Σύμβουλος Ασφαλείας Επιχειρήσεων τα τελευταία 12 χρόνια, λόγω της θέσης μου, έχω κάνει πάνω από 1000 Συνεντεύξεις για να καλυφθούν θέσεις Ασφαλείας που εξυπηρετούσαν ανάγκες Ασφαλείας Πολυεθνικών Ομίλων και Επιχειρηματιών και έχω εξετάσει πάνω από 2500 βιογραφικά . Γνωρίζω πάρα πολύ καλά την Ελληνική πραγματικότητα αλλά     και τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται ,λόγω της συνεργασίας μου με το εξωτερικό .

 

Η Παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τον εργασιακό κόσμο και την ποιότητα ζωής όλων των Ελλήνων. Η αυξανόμενη ανεργία έχει εκτοξεύσει στα ύψη την αίσθηση της ανασφάλειας και την αβεβαιότητα για το μέλλον. Έχω λοιπόν ηθικό χρέος απέναντι στους νέους ανθρώπους να τους δείξω το σωστό μονοπάτι.

ΕΡ.          Πόσα μαθήματα security coaching πρέπει να παρακολουθήσει κάποιος για να είναι ανταγωνιστικός στην εύρεση εργασίας ;

ΚΕ.          Ο κόσμος των επιχειρήσεων χωρίζεται σε 2 κατηγορίες. Στους παίκτες και στους θεατές .Το security coaching δεν χρειάζεται πάνω από μία συνάντηση για να καταφέρουμε να μετατρέψουμε τον θεατή σε παίκτη. Εφαρμόζουμε το security coaching σε εκείνα τα άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά να σχεδιάσουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους. Η δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος ,είναι δική τους απόφαση.

Για πληροφορίες σχετικά με την P.S.T & το Πρόγραμμα SECURITY COACHING επικοινωνήστε στο :

Mob : (+30) 6972245420 Κος Γιώργος Κεραμιδάς PST/CEO
Πηγή άρθρου